Masz tylko jedno życie….

Ogólna, Pamiętniki EK, Zdrowie i Uroda |

Masz tylko jedno życie….

Ale jeśli przeżyjesz je właściwie, jedno życie wystarczy…

Kochani dla Was …Tango nie z tej epoki, ale mądrości już z tej, a w zasadzie dotyczące wszystkich epok! 😍🤣Zawsze aktualne!  Warto zwłaszcza teraz , kiedy życie wystawia nas na tak trudną próbę, przyjrzeć się i zauważyć …że to ono jest najważniejsze!  Nie wpadajmy w panikę, nie pogłębiajmy stresu, nie marnujmy żadnego dnia…uwierzmy, że w każdym jego momencie możemy być szczęśliwe.

Każdy dzień zaczynam od podziękowania za to co mam, za to kim kim jestem i gdzie jestem! A więc – moi drodzy- na przekór wszystkiemu, kochajmy życie tu i teraz, a każda jego chwila niech potwierdza, że najpiękniejsze w życiu jest ono same !

 

 

 

5 odpowiedzi na “Masz tylko jedno życie….”

  1. Małgorzata pisze:

    Witaj. Przeglądając znów Twoje stare wpisy natrafiłam na przepisy z kaszą jaglaną. Wypróbuję te jabłuszka, nigdy nie jadłam. Polecam za to budyń czekoladowy z kaszy jaglanej, do którego ja dodaje pokrojone migdały i orzechy według uznania. Teraz, kiedy ludzie są zestresowani coś słodkiego i zarazem zdrowego jak najbardziej. Życie bez słodyczy byłoby nudne.
    Małgorzata, która niedawno odkryła twój blog.

    • Mandarynka Ela pisze:

      Witaj Małgosiu,
      dziękuję za dodanie swojego pomysłu do potraw z kaszy jaglanej. Budyń czekoladowy z kaszy brzmi ciekawie, czy mogłabyś podać przepis jak go zrobić?
      Ja też uważam , ze słodkości nam teraz się przydadzą , więc niech będą przy okazji zdrowe.

      Serdecznie pozdrawiam….

      • Małgorzata pisze:

        Budyń czekoladowy to najprostsza rzecz z kaszy jaglanej. Najpierw przygotowuję kaszę, aby straciła gorzkość. Pół szklanki kaszy jaglanej prażę na patelni, delikatnie, aby nie zbrązowiała, ok. 2-3 min. Potem płuczę ją w zimnej wodzie kilkakrotnie i na koniec płuczę we wrzątku. Zalewam kaszę dwoma i pół szklankami mleka, może być kokosowe, bez laktozy, jakie kto woli, ja daję zwykłe krowie. Gotuję ok. 20 min tak , aby kasza była miękka. Pod koniec dodaję 5 kostek czekolady gorzkiej i łyżeczkę kakao (opcjonalnie). Zdejmuje i blenduję na gładką masę. Rozlewam do miseczek, dodaję pokrojone migdały i orzechy, jakie mam. Naprawdę pycha.

  2. Małgorzata pisze:

    O rany zapomniałam o cukrze do tego czekoladowego budyniu.. Dwie łyżki brązowy, biały, może być i miód.

    • Mandarynka Ela pisze:

      Dziękuję Małgosiu za przepis, na szczęście jeszcze nie zrobiłam…a bez cukru, nie byłby taki pyszny! Faktycznie zrobienie budyniu z kaszy nie jest trudne, więc na pewno go zrobię.

      Dziekuję kochana i serdecznie pozdrawiam….

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *