Zgrany duet…..gruszki i….
Kuchnia |
Sezon gruszkowy rozpoczęty. Mimo ogromnych upałów i dużej suszy pysznych gruszek nie brakuje. Znalazłam w Gali taki bardzo prosty przepis na gruszki w nowej odsłonie. Przyznam , że nigdy nie próbowałam łączyć tego owocu z serem gorgonzola. Efekt jest zaskakujący. Myślę, że jest to świetnie pasujący do siebie duet, a do tego łatwy i szybki do zrobienia. W ten oto sposób możecie zaskoczyć swoich gości oryginalną przystawką.
Co potrzebujemy:
2 duże dojrzale gruszki, 3 łyzki miodu, 250 ml słodkiego wina deserowego, 100 gram sera gorgonzola, 25 gramów uprażonych orzeszków piniowych.
2.Na każdą połówkę kładziemy kawałek sera gorgonzola i polewamy kilkoma łyżkami wina z miodem. Wstawiamy do piekarnika aż ser zacznie się powoli topić. Przed podaniem posypujemy orzeszkami pini i to wszystko. mam nadzieję, że Wam zasmakuje !
Dodaj komentarz