Jesteś tym , co jesz …
Zdrowie i Uroda |
Jesteś tym , co jesz …więc warto się zastanowić, co pojawia się na naszym stole. Co jakiś czas nasze komórki się regenerują sięgając po budulec do naszego pożywienia. Dobrym zwyczajem jest zrobienie sobie – od czasu do czasu – podstawowych badań krwi. Ja robię też takie raz w roku , które określają poziom minerałów w naszym organizmie. To nam w dużym stopniu podpowie czego brakuje w naszym pożywieniu, albo też nas uspokoi że wszystko jest w porządku !
Skoro już pojawiło się jabłko przy okazji tego wpisu , kilka powodów dla których warto je jeść . Muszę przyznać, że sama jem bardzo mało jabłek i w ogóle owoców. Lubię nasze polskie sezonowe i wtedy smakują mi najbardziej. Sięgam najchętniej po wszystko do jedzenia , co rośnie najbliżej mnie. Rzadko więc , naprawdę bardzo rzadko sięgam po owoce cytrusowe i pochodzące z odległych krajów. Uwielbiam maliny , truskawki – które tu w mojej wsi może nie są duże, ale za to mają wspaniały aromat i smak truskawki z dzieciństwa. Zawsze podkreślam , że na moim Roztoczu są najlepsze na świecie. Lubię jagody , śliwki , gruszki i czereśnie….po te owoce sięgam wtedy, kiedy jest na nie sezon.
Na moim stole może nie ma dużej ilości owoców, ale na pewno jest dużo jarzyn i warzyw !
Dodaj komentarz