Daktyle, żurawina i olej kokosowy !

Kuchnia, Ogólna |

Dzisiaj miałam okazję spróbować zdrowego i do tego pysznego deseru . Ponieważ jest bardzo prosty do zrobienia, a do tego wszystkiego smakowity, od razu dzielę się z Wami przepisem. Szkoda tylko, że tak szybko go zjadłam i  nie zdążyłam zrobić zdjęć ! Ale od czego mamy wyobraźnię ?!

Musimy przygotować :

1 szklanka suszonych daktyli

1 szklanka suszonej żurawiny

2-3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego

wiórki kokosowe i starta gorzka czekolada

foto_zurawina depositphotos_66158648-stock-photo-broken-dark-chocolate-with-cocoa

Daktyle i żurawinę namaczamy w gorącej wodzie przez ok 1 godzinę. Potem je miksujemy, łączymy z olejem kokosowym i robimy z tej masy kulki.  Obtaczamy je w wiórkach kokosowych i gorzkiej czekoladzie. Można też dołożyć do „panierki ” siemię lniane – będzie jeszcze bardziej zdrowo !

Kulki wkładamy do pojemnika i…. do lodówki ! Spokojnie , jeśli wcześniej wszystkich nie pochłoniemy, wytrzymają cały tydzień ! Widzicie jakie to proste ?!

( zdjęcia z netu )

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *